Wat is het belang van WordPress onderhoud?

Waarom technisch onderhoud?

Om een website optimaal te laten blijven presteren is technisch onderhoud noodzakelijk. Een goed onderhouden website zorgt voor betrouwbaarheid en optimale prestaties. Mocht er door achterstallig onderhoud een technisch probleem ontstaan dan brengt het oplossen ervan vaak meer werk en verlies van data met zich mee. Het is dus belangrijk dat de website altijd de laatste versie van software, plugins en thema heeft.

WordPress updates

Open Source website systemen zoals WordPress zijn flexibel, krachtig en solide. Om de prestaties optimaal te houden te houden is het belangrijk dat de applicatie altijd wordt geupdate naar de meest recente versie. De ontwikkelaars zijn altijd aan het doorontwikkelen om het systeem te verbeteren, sneller te maken en te optimaliseren.
Lees hier meer over Open Source: nl.wikipedia.org/wiki/Open_source

Veiligheid

De belangrijkste reden om het systeem altijd actueel te houden is veiligheid. Omdat bij Open Source de broncode beschikbaar is voor iedereen is het ook mogelijk voor kwaadwilligen de zwakke plekken van het systeem te zoeken. Veel internetcriminaliteit vindt geautomatiseerd plaats: robots speuren het internet af naar zwakke plekken in websites. Eenmaal gevonden dan wordt er software geïnstalleerd waarmee spam verzonden wordt. Eenmaal geïnfecteerd is het erg lastig om de website weer schoon te krijgen. Soms is het niet mogelijk en gaat inhoud verloren. Het WordPress ontwikkelteam is continu bezig de lekken op te sporen en te dichten. Op het moment dat dat gebeurt komt er een nieuwe versie van het systeem vrij en kan deze dus worden geupdate. Dit is een non-stop proces en het is daarom belangrijk altijd up-to-date te zijn met de software.

WordPress plugin en thema updates

Net zoals WordPress een Open Source systeem is, zijn de gebruikte plugins en thema’s dat ook. Hiervoor geldt ook dat deze continu worden doorontwikkeld om veiligheidslekken te dichten en de prestaties te blijven garanderen. Bij het updaten van een plugin en thema is het belangrijk om deze eerst te testen of deze (nog) compatibel is met de recente versie van WordPress.

Technisch support, calamiteit en troubleshooting

Het kan zijn dat er ondanks veiligheidsmaatregelen toch een kwaadwillend script doorheen is gekomen, of dat er bij het bewerken van de pagina per ongeluk iets is misgegaan. Soms doet een website niet helemaal wat je wilt of verwacht of reikt de kennis van het CMS net niet ver genoeg om dat op te lossen. In die gevallen is het fijn dat er ondersteuning beschikbaar is. Wij zijn per e-mail altijd bereikbaar en telefonisch tijdens kantooruren.