Waarom die vlag in AD

Waarom die Vlag?Naar aanleiding van het artikel in het Algemeen Dagblad van 15 oktober 2009 hebben wij veel reacties gekregen van mensen die deze uitgave wilden downloaden. Echter, in de krant stond een foutieve link.

Hierbij de goede link:
Download hier de uitgave Waarom Die Vlag (25 mb)

Waarom Die Vlag? De geschiedenis van Nederlands Indië.

In Waarom Die Vlag wordt de historie verteld van Nederlands Indië, de voormalig Nederlandse kolonie in Indonesië. Dit hoofdstuk in de Nederlandse geschiedenis heeft in de loop der jaren weinig aandacht gekregen, ondanks het feit dat er veel Indische Nederlanders, indo’s, in Nederland wonen. Om de leerlingen en ook de leerkrachten in het basisonderwijs bekend te maken met de feiten rond deze geschiedenis heeft uitgeverij Zorn dit lesboek uitgegeven. Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt de geschiedenis van de Indische Nederlanders voor, maar ook na de tweede wereldoorlog op een begrijpelijke en laagdrempelige manier verteld. De inval van de Japanners in Indonesië komt aan bod en wat voor effect dit had op de bevolking. Na de capitulatie volgde de bersiap, de opstand van de Indonesiërs. Lees hoe de Indische Nederlanders door de situatie noodgedwongen in Nederland terechtkwamen en hoe zij dit beleefden.

De illustraties zijn van Peter van Dongen, grafische vormgeving is verzorgd door Lowtone.