Websites, veelgestelde vragen
De websites die wij maken zijn heel makkelijk zelf te beheren. Bij de ontwikkeling van de website plaatsen wij de eerste aangeleverde teksten, foto’s en eventueel video’s. Vanaf het moment dat het is opgeleverd kun je dan zelf de inhoud beheren. Dat geldt ook voor webshops: plaats zelf je producten, pas de prijzen aan, maak van een product een aanbieding, enzovoort.
Het kan ook zijn dat je het liever door ons laat doen, dat kan natuurlijk ook. Voor veel klanten is dit het geval. Bijvoorbeeld omdat je te weinig tijd hebt, of niet vaak achter de computer zit. In deze gevallen bieden wij een content-onderhoudscontract aan. Je stuurt ons dan de artikelen en foto’s en wij zorgen dat het meteen geplaatst wordt.
Wij ontwerpen en ontwikkelen de webshop en plaatsen de eerste (ongeveer) 5 producten. Aan de hand van deze producten kun je dan later zelf makkelijk nieuwe producten toevoegen, door de reeds geplaatste producten te kopiëren en vervolgens aan te passen.
Uiteraard kunnen we ook meer producten bij oplevering plaatsen, dat gebeurt in overleg.
Soms is er al een domeinnaam in bezit bij de klant. In dat geval koppelen we deze aan de website. Is er nog geen domeinnaam? Wij registreren deze. In principe nemen we alle werkzaamheden uit handen, zoals registratie van domeinnaam en registratie van hosting.
Hosting is de serverruimte die is aangesloten op internet, waar de website op wordt geplaatst.
Er zijn miljoenen websites online, en de eerste pagina van Google telt maar tien plaatsen. Het zou dus niet realistisch zijn om te garanderen dat de website op de eerste plaats in Google terecht komt. Om goed gevonden te worden in Google zijn er talloze aspecten die hier invloed op hebben. Enkele (van de honderden) zijn bijvoorbeeld:
Om welk keyword gaat het?
Hoeveel concurrentie is er?
Zijn de teksten voldoende, goed geschreven en origineel?
Zijn er andere websites die naar de website linken?
Dit zijn aspecten waar je als website beheerder zelf invloed op hebt.
Als website ontwikkelaar kunnen wij wel ervoor zorgen dat de website SEO technisch aan de vereisten voldoet, zoals bijvoorbeeld:
De teksten zijn goed semantisch gestructureerd
Er is een sitemap aanwezig
De afbeeldingen hebben de juiste alt teksten
De website is niet onnodig zwaar
Wanneer wij de domeinnaam en hosting registreren, wordt in vele gevallen de e-mailadressen ook beheerd op de hostingserver, omdat de extensie van het e-mailadres de domeinnaam is. Wij maken de gewenste e mailadressen aan en geven vervolgens de inloggegevens aan je door. Het instellen kun je dan zelf doen, dat doen wij niet.
Omdat er zoveel verschil is tussen websites zijn er geen standaardprijzen. We willen eerst horen wat de eisen zijn, hoeveel content er ongeveer is en welke ideeën er zijn wat betreft de vormgeving. Na dit eerste gesprek is dan wel snel duidelijk wat de omvang van de werkzaamheden zijn. We kunnen dan ook meteen een transparante offerte maken.
Ontwerp en druk, veelgestelde vragen
Ja, dat kan uiteraard. Het is dan wel belangrijk dat de afbeeldingen een hoge resolutie hebben van 300dpi. Een foto die op internet is gebruikt heeft vaak niet voldoende resolutie. Dat komt omdat op internet de foto’s zijn gecomprimeerd om lange laadtijden te voorkomen.
Weet je niet of de resolutie hoog genoeg is? Als je het beeld naar ons stuurt kunnen wij snel beoordelen of het bruikbaar is.
Wij zijn een one-stop-shop, dat wil zeggen dat we alles uit handen nemen. We zorgen dus ook, als dat gewenst is, dat alle producten worden gedrukt en bezorgd.
Als wij in opdracht een logo of andere zaken ontwerpen gaat het copyright naar de opdrachtgever. Wij zijn dus geen eigenaar van de ontwerpen. Dat wil dus zeggen dat de klant vrij is om het logo ook voor andere toepassingen te gebruiken en door andere drukkers te laten produceren mocht dat later gewenst zijn.