SEO, Titel en beschrijving

SEO title en heading
Untitled?

Uw website heeft goede content en wordt door Google goed geïndexeerd. De website verschijnt op een goede plek in de resultaatpagina. Toch: de conversie, de clickconversie van de link blijft achter. Hoe komt dat?

Het kan zijn dat twee belangrijke aspecten van de website, namelijk de Titel en de Beschrijving net niet die trigger, die prikkel geven voor de bezoeker om op te klikken.

Titel

Misschien is bijvoorbeeld de titel van iedere pagina dezelfde (“Welkom bij Rijwielhandel Jansen”) waardoor deze titel niets vertelt over de content van de huidige geindexeerde pagina. Of, wat ook veel voorkomt is dat er geen titel is opgegeven (“Untitled document”) of de titel de bestandsnaam van de pagina is (“index.html”). Vergeet niet: de titel is op dat moment de eerste kennismaking met de website dus zorg dat er in die paar woorden zoveel mogelijk prikkelende informatie staat.

Dus: om aandacht aan de titel van een pagina te schenken kunnen we zorgen dat deze pagina een betere clickconversie krijgt. Zorg dat de titel kort en bondig iets vertelt over de inhoud van deze pagina (“Fietsbanden in alle maten en merken op voorraad, dezelfde dag geleverd.” ). Omdat er niet veel karakters gebruikt kunnen worden, maximaal ongeveer 70, is het belangrijk om direct tot de kern te komen, maar wel in een goede leesbare zin en dus geen opsomming van louter steekwoorden.

Beschrijving

Direct onder de titel is er ruimte voor een korte beschrijving van de pagina. Maak ook hier gebruik van goede, korte leesbare zinnen. (“Wij zijn gespecialiseerd in Mountainbikes, ATB’s en toerfietsen. De beste band voor een voordelige prijs.”). Voor de beschrijving wordt aangeraden om niet meer dan 120 karakters te gebruiken.

In een korte samenvatting heeft u nu precies de content voor de huidige pagina omschreven in een titel en een beschrijving.

SEO mogelijkheden

Niet alle CMS systemen hebben standaard de mogelijkheid om per pagina een aparte titel en beschrijving op te geven. Lowtone kan adviseren en levert diensten op het gebied van SEO. Klik hier voor meer informatie.